Αριάδνη Γκαζή
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Α΄ βαθμίδα
Γνωστικό αντικείμενο: Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες
E-mail: gazi[at]uoc[dot]gr
Γραφείο: 40
Τηλέφωνο: 28310 77350
Ώρες Συνεργασίας: Τετάρτη & Πέμπτη, 12:00-13:00
Εκτενές Βιογραφικό: Εδώ
Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία (κατεύθυνση Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1992-1997). Το 1999 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αρχαιολογική Επιστήμη: Πληροφορική στην Αρχαιολογία (Archaeological Science: Archaeological Computing) από το Πανεπιστήμιο του Southampton στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τo τέλος Μαΐου 2017 είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιβλέπουσα τη Νένα Γαλανίδου και θέμα “Η Αρχαιολογία στην Ελλάδα από την περίοδο του Εμφυλίου έως τη Μεταπολίτευση μέσα από το αρχείο του Στυλιανού Αλεξίου”.
Εργάστηκε στη Διεύθυνση Αρχείου Μνημείων και Δημοσιευμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού (1998-2002) με αντικείμενο το σχεδιασμό, ανάπτυξη και εμπλουτισμό θησαυρού όρων μνημείων και την αποδελτίωση και ηλεκτρονική τεκμηρίωση μνημείων· στην ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (2003-2006) με αντικείμενο την ηλεκτρονική τεκμηρίωση και καταγραφή των ανασκαφικών και αναστηλωτικών δεδομένων της Αρχαίας Απτέρας, ενώ συμμετείχε επίσης σε σωστικές ανασκαφές (Απτέρα, Δραπανιάς, οδός Αναπαύσεως-Χανιά)· στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΙΤΗΑΚΑ, Academic Cultural Program in Greece» (Κολυμπάρι Χανίων) στα πλαίσια του οποίου παρέδωσε μαθήματα Κρητικής Αρχαιολογίας στην αγγλική γλώσσα· στη διοργάνωση και την ηλεκτρονική γραμματειακή υποστήριξη του Ι΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου.
Έχει μεταφράσει στην αγγλική γλώσσα αρχαιολογικούς οδηγούς-λευκώματα για την αρχαία Απτέρα και την Κυδωνία, και από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα το βιβλίο της Nancy Tanner On becoming human, ενώ έκανε την επιμέλεια βιβλιογραφίας στους δύο τόμους της έκθεσης: “From The Land Of the Labyrinth: Minoan Crete, 3000-1100B.C.”, που διοργάνωσε το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» στη Νέα Υόρκη.
Από το Μάρτιο του 2007 έως και τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Μέλος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ από το Φεβρουάριο του 2015 είναι Μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο ίδιο Τμήμα, όπου διδάσκει εργαστηριακά μαθήματα σχετικά με το Διαδίκτυο και εφαρμογές πληροφορικής στα επιστημονικά πεδία της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Δημόσια Αρχαιολογία, Ιστορία της Αρχαιολογίας, Digital Humanities, Πολιτιστική Κληρονομιά και Διαδίκτυο, Τεκμηρίωση και Διαχείριση Αρχαιολογικών Μνημείων
Σύνδεσμοι: