Ανασκαφή Αρκεσίνης στην Αμοργό

Όσοι προπτυχιακοί φοιτητές / φοιτήτριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Αρχαία Αρκεσίνη/Μεσαιωνικό Καστρί της Αμοργού μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουνίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση arkesineproject@gmail.com

Οι φοιτητές/τριες μπορούν να συμμετάσχουν από μία έως τρείς από τις ακόλουθες ανασκαφικές περιόδους, στις οποίες κατανέμεται η ανασκαφή για το έτος 2024:

Α) 28/8-13/9

Β) 16-27/9

Γ) 30/9-16/10

(Η άφιξη των φοιτητών/τριών στο νησί και η αναχώρηση από αυτό θα πραγματοποιείται μία ημέρα πριν και μία ημέρα μετά αντίστοιχα).

Στο αίτημα ενδιαφέροντος εκτός από τα προσωπικά στοιχεία τους (ονομ/νυμο, τηλέφωνο), να  αναφέρεται εάν και από πού έχουν προηγούμενη ανασκαφική εμπειρία.

Να σημειωθεί ότι για την πρόσβαση στην ανασκαφή απαιτείται πεζοπορία διάρκειας 15-20′ η κατάβαση, και περίπου 30-40′ η ανάβαση.

Θα καλυφθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς και από την Αμοργό, η μεταφορά από & προς το λιμάνι και τον χώρο διαμονής, η διαμονή, η μεταφορά από τον χώρο διαμονής προς το μονοπάτι της ανασκαφής, καθώς και ένα γεύμα ημερησίως.